A Pandan® Kft. jogelődjét két magánszemély alapította 1988-ban, Szombathelyen.
A cég a mai napig is 100%-ban magyar tulajdonban van. Üzleti céljai, alapfilozófiája, melyet szlogenjében
is megfogalmazott (Műanyagok a környezetért!), az évek során sem változott.

A Kft. fő tevékenysége alapvetően a műanyag-feldolgozás, mely során elsősorban nagy műanyaghulladék-tartalmú termékeket gyárt a környezetvédelmi- és az energetikai ipar számára. Továbbá jelentős mértékben végez komplett szolgáltatásokat, fejlesztéseket, kivitelezéseket és fővállalkozásokat is ezen a területen. Az utóbbi munkákat segítik a szakterületek speciális tervezőcégei és szaktervezői, melyekkel a Pandan® Kft. évtizedes kooperációs tapasztalatokkal rendelkezik a szennyvíztisztítás, energetika, logisztika, csomagolástechnika és az építőipar területén.

Az árbevétel jelentős százalékát adja az export, mely legnagyobb felvevőpiaca Angliában, Ausztriában, Németországban, Olaszországban van. A Kft. rendszeres külföldi vevői között megtalálhatóak cégek Szlovákiából, Szlovéniából, Hollandiából, Finnországból és Romániából.

A Pandan® Kft. önálló vállalkozásokként hozta létre a fővállalkozások lebonyolítására és kivitelezésére a Pandan® ÖKO Kft-t, illetve a szlovákiai terület képviseletére Pandan® DSD s.r.o-t.

A cég központja Szombathelyen, a Zanati úton található. A központi irodaházon kívül kisebb műhely és raktár is üzemel itt. Az irodaház és az épületegyüttes 1998-ban épült. A növekvő igények és a termelési volumen megnövekedése miatt 2000-ben a Pandan® Kft. Balogunyomban megvásárolta a Héra-major egy részét. A balogunyomi talaphely azóta folyamatosan bővült, és épült. 2001-ben került átalakításra a régi, uradalmi stílusú magtár, melynek alsó részében termelő üzem, emeleti szintjén pedig szociális helységek lettek kialakítva, megőrizve az épület eredeti stílusát, hangulatát. 2001. második felében további bővítésként a két épület között egy összekötés és új csarnokrész építésével tovább növekedett a termelési terület. 2003-ban a terület újabb csarnokkal gazdagodott, nagy belmagasságú, acélszerkezetű épület került a terület központi részére.

A Pandan® Kft. irodája és logisztikai központja Szombathelyen, a Zanati út 38. szám alatt található.

2005. eleje óta a termelés 60%-át az élelmezési csomagolóanyagok gyártása és kereskedelme adja. Ez a termelés a Szombathelytől mintegy 10 km-re lévő Balogunyomban folyik, újonnan épített üzemben, csaknem 3500 m2-es fedett és 9000 m2-es szabad területen, valamint rendelkezésre áll további 1 ha fejlesztési terület. Ezen a telephelyen folyik az élelmiszeripari csomagolóanyagok gyártása, mely termékek a hús-, tej-, sütő-, baromfiiparban kerülnek felhasználásra. A termékek gyártásához flexo- színnyomtatási, laminálási, konfekcionálási, nagyfrekvenciás hegesztési technológiákat használunk. Nagy súlyt fektetünk a minőségi, környezeti és higiéniai állapotokra. Tanúsított ISO 9001:2000, és ISO 14001:2001 rendszerrel rendelkezünk, valamint HACCP rendszert üzemeltetünk.

A cég mintegy 85 állandó alkalmazottat foglalkoztat, nagyobb projektek esetén alkalmilag ennek akár a többszörösét is.

A Kft. 1993. óta rendszeres kiállítója és látogatója a nemzetközi környezetvédelmi és műanyag-feldolgozási kiállításoknak, szakvásároknak. Kollégáink a magyaron kívül német, angol és olasz nyelven is kommunikálnak.

Cégünk régi tevékenysége, a műanyag hulladékok, azon belül a műanyag csomagolási hulladékok recklálása, melyet kisunyomi telephelyünkön végzünk. Hulladékkezelési engedélyünk száma: 2572-1/06/2007. Évente mintegy 1200 to műanyag hulladékot dolgozunk fel és hasznosítunk. Ezen a területen specialitásunk a Hungarocell újrahasznosítása, valamint a műszaki műanyagok hasznosítása.

Kupi Kálmán
Ügyvezető Igazgató
PANDAN Kft.
Bemutatkozás Elérhetőség Szolgáltatások Termékek Referenciák Referencia listák Partnereink Kezdőoldal pandanpack.hu